اضطراب ریاضی چیزی فراتر از استرس گرفتن در امتحان ریاضی است. این احساس شدید نگرانی یا ترس است که افراد هنگام انجام یک کار ریاضی دارند. این می تواند در خانه ، مدرسه یا محل کار اتفاق بیفتد.

به عنوان مثال ، هنگامی که معلمان یک مشکل ریاضی را در کلاس توضیح می دهند ، کودکان احساس اضطراب می کنند. همچنین ممکن است هنگام انجام تکالیف ریاضی احساس اضطراب کنند. یا وقتی خود را با بچه های دیگر مقایسه می کنند.

کودکان می توانند در مورد ریاضی احساس نگرانی کنند بدون این که مشکلی ایجاد کند. کمی استرس در مورد تکالیف ریاضی حتی می تواند به بچه ها کمک کند تا بازدهی بیشتری داشته باشند.

اما اضطراب ریاضی متفاوت و جدی تر است. این می تواند باعث شود بچه ها از ریاضی اجتناب کنند ، علاقه خود را به مدرسه از دست بدهند یا حتی وقتی جوابها را می دانند اشتباه ریاضی انجام دهند.

اضطراب ریاضی یک تشخیص نیست ، اما این ترس از ریاضی بسیار رایج است. محققان معتقدند حدود 3 تا 5 درصد از کودکان اضطراب ریاضی را تجربه می کنند.

بزرگسالان نیز می توانند اضطراب ریاضی را تجربه کنند. اما آنها ممکن است مانند بچه ها با کارهای ریاضی مکرر روبرو نشوند.

dyscalculia یک تفاوت یادگیری است که باعث ایجاد مشکل در ریاضی می شود. اما اختلال حسابداری همان اضطراب ریاضی نیست. اضطراب ریاضی می تواند باعث شود بچه ها توانایی های خود را در ریاضی زیر سوال ببرند ، حتی اگر مهارت های قوی داشته باشند.

به راحتی می توان دیسکلکالری و اضطراب ریاضی را یک چیز در نظر گرفت ، مخصوصاً به این دلیل که علائم می توانند شبیه به هم باشند. اینگونه فکر کنید:

انجام ریاضی با اختلال حساب مانند پیاده روی با پیچ خوردگی مچ پا است. انجام ریاضی با اضطراب ریاضی مانند یک پیاده روی با توانایی جسمانی است که نگران این است که اگر تلاش کند قله را صعود کند چه اتفاقی می افتد-شک به خود مانع موفقیت می شود.

حتی اگر اختلال حسابداری و اضطراب ریاضی متفاوت باشند ، علائم می توانند با هم تداخل داشته باشند. و ممکن است کودک هر دو را داشته باشد. این نمودار می تواند به شما در درک آنچه در فرزند خود می بینید کمک کند.

بر اساس مطالعه ای که در سال 2017 بر روی بزرگسالان با اضطراب ریاضی بالا انجام شد ، اضطراب می تواند مانع از کار افراد حتی در حال حل اساسی ترین مسائل ریاضی شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اثرات اضطراب بر مغز ، گزارش Hechinger با یکی از نویسندگان این مطالعه ، دانشمند علوم شناختی Sian Beilock ، صحبت کرد. رئیس کالج بارنارد ، کار او بر نحوه تأثیر نگرش و اضطراب بر عملکرد افراد در شرایط پر مخاطره ، چه در ورزش و چه در مدرسه ، متمرکز است. او پیگیری کرد که چگونه اضطراب در مورد ریاضی بر عملکرد ، به ویژه در دختران تأثیر می گذارد و چگونه این نگرش ها از والدین منتقل می شود.

تهدید کلیشه ای چیست و چگونه بر توانایی یادگیری شما تأثیر می گذارد؟

تهدید کلیشه ای پدیده ای است که توسط کلود استیل ابداع شده است. ایده این است که وقتی ترس از ریاضی از یک کلیشه منفی در مورد نحوه عملکرد خود آگاه هستید ، به دلیل گروه اجتماعی یا جنسیت خود ، در واقع می تواند شما را به عملکرد ضعیف تری نسبت به آنچه که در غیر این صورت می توانستید ، سوق دهد.

اخیراً مطالعه ای از دانشگاه استنفورد انجام شده است که می گوید پسران در زمینه ریاضی در مناطق مرفه تر مدرسه از دختران بهتر عمل می کنند ، جایی که پدران نان آور اصلی هستند. نظر شما در مورد مطالعه چیست؟

به نظر من واقعاً جالب است فکر می کنم سوال این است که چرا؟ چه تفاوتی در این زمینه ها وجود دارد؟ تفاوت های جنسیتی واقعاً تحت تأثیر محیط اطراف شما است.

یکی از همکارانم ، سوزان لوین ، چند سال پیش مقاله خوبی داشت که نشان می داد در خانواده های طبقه متوسط ​​و بالا شما تفاوت جنسیتی را در توانایی فضایی می بینید که در بچه های SES پایین تر (وضعیت اقتصادی-اجتماعی) نمی بینید. آنچه در اینجا بیان می شود این است که محیط بسیار مهم است در نحوه فکر کردن ما حتی در مورد معنای برخی از این تفاوت ها.

مصاحبه کامل با سیان بیلوک درباره اضطراب ریاضی توسط شارون لوری را در The Hechinger Report بخوانید.